Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 20 къщи са наводнени след вчерашните обилни валежи в Троян

Снимка: БГНЕС

Над 20 къщи са наводнени, а стените на една са се срутили от вчерашните обилни валежи в Троян. Шестчленно семейство беше евакуирано. Само за час и половина в града се изляха 42 литра на квадратен метър. Почти 40 литра валежи са измерени в Ловеч.

Семейството, което снощи беше евакуирано от дома им в Троян, ще бъде настанено в общинско жилище и подпомогнато от Общината с вещи от първа необходимост, съобщи кметът Донка Михайлова. Тя допълни, че обстановката в региона се нормализира след вчерашния порой:

Започваме действия по почистване на речното корито в чертите на града. Поражения най-сериозни имаше на територията на село Балканец, където на три места беше ограничено движението на МПС по уличната мрежа. Има наноси в Черни и Бели Осъм. Всички улици в града са напълно проходими. В момента върви почистване на свлечена земна маса, на кал. Ток и вода има в цялата община.

Нормализира се и обстановката в Ловеч, където от пороя вчера се срути част от покрива на сграда в центъра на града, използвана преди години от историческия музей. Нивото на река Осъм е под критичното, въпреки че след вчерашните обилни валежи то се беше покачило значително.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!