Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Неделино изправена пред проблеми след връщането на Стоян Беширов за кмет

Община Неделино е заплашена от проблеми при предстоящия местен вот и с евентуално неизпълнение на европроекти, ако не се постигне съгласие между възстановения от съда кмет Стоян Беширов и общинския съвет. Това прогнозира председателят на съветниците Огнян Бабачев

Повечето от общинските съветници в Неделино са изненадани от съдебното решение за възстановяване на Беширов, разследван за злоупотреби с близо един милион лева по европейски програми, коментира председателят на местния парламент. Според него, поддръжниците на Стоян Беширов са едва трима съветници и строителните фирми, които са изпълнявали проекти в мандата на разследвания кмет. Временно изпълняващият длъжността в Неделино Румен Русанов е назначил нови служители в администрацията, но с връщането на титуляра има опасност от реваншизъм и масови уволнения на квалифицирани хора, смята председателят на съветниците Огнян Бабачев. По думите му, ако не се постигне единство за работата на общината, е възможно да се провалят европейски проекти за до 20 милиона лева, чиито срокове на изпълнение изтичат през септември. Под заплаха е и нормалното протичане на предстоящите местни избори, ако има противопоставяне между общинския съвет и кмета и ако не бъде назначен заместник-кмет, какъвто досега в общината няма, обясни още Бабачев:
"Дълговете ни са страшно много към фирми и доставчици и ни грози опасност да изпаднем в един голям фалит и може би да се наложи да ни поставят един синдик и когато трябва кметът да разреши да се закупи един сапун за някоя детска градина, то и синдикът да подписва също".
Телефонът на Стоян Беширов е изключен след съдебното решение в негова полза.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!