Eмисия новини
от 11.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Договор за улично осветление ощетява сериозно Община Смолян

Снимка: Иван Соколов

Договорът за уличното осветление на стойност почти 2 400 000 лв. сериозно завлича Община Смолян. Това се казва в пресъобщение на общината.

Най-скорошната възбрана е върху хижа "Момина вода" заедно с 48 декара земи и гори около нея, както и още 6 общински жилища и два гаража зад сградата на Стоматологията в областния град, допълват от пресцентъра на Общината.

Досега за неговото само частично обезпечение частен съдебен изпълнител е сложил ръка върху 12 жилища, банковата сметка на Общината, 6 декара имот под хотел "Смолян", всички автомобили на кметството, плащанията на най-големите фирми в областния град.

Преди седмица са били разпределени постъпленията при съдебния изпълнител, които са събрани до момента. От общо прибраните 240 000 лева, 140 000 лева се връщат на Националната агенция по приходите за покриване на задължения на община Смолян, над 60 000 лева отиват при фирма "Елмаз", 1500 лева във фирма "СКАБ" – двете фирми, обединени в консорциум "Светлина", с които е сключен договор с Общината. С останалите пари се покриват таксите на съдебния изпълнител – около 40 000 лева.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.