Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" се прости с мечтата си за шест трофея в рамките на една календарна година

Ариц Адурис
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът на Европа "Барселона" се прости с мечтата си за шест трофея в рамките на една календарна година, след като завърши наравно 1:1 с "Атлетик" (Билбао) в реванша на "Камп Ноу" и след 0:4 в първия мач пропусна да спечели Суперкупата на Испания по футбол. За "Атлетик" това бе първа купа от 1984 година насам, когато спечелиха същия трофей.

Тимът на "Барселона", който досега през годината спечели първенството и купата на Испания, Шампионската лига и Суперкупата на Европа, започна по-активно срещата. Каталунците се нуждаеха от поне 4 гола, за да заличат пасива си от "Сан Мамес", но стигнаха до първия си в срещата чак в 43-тата минута, когато точен бе Лео Меси. В началото на втората част устремът на "Барселона" бе до голяма степен спрян, след като Жерар Пике получи червен картон за невъздържано поведение. Въпреки това в минутите след картона "Барселона" пропусна два много добри шанса за втори гол, но ударите на Иван Ракитич и Педро не намериха целта.

В 74-тата минута "Атлетик" стигна до гол при една от малкото си опасности към Клаудио Браво. Автор на попадението стана Ариц Адурис, който реализира и хеттрик в двубоя преди седмица. В края на мача гостите от Билбао също останаха с 10 човека на терена, след като Кике Соле получи червен картон.

Двата отбора се срещат отново в неделя, когато "Атлетик" приема "Барселона" в мач от първия кръг на новия шампионат в "Ла Лига".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна