Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дарин Маджаров за образованието вчера, днес и утре в думите на личната му история

Създателят на сайта Уча.се е в класацията на Форбс за 30 лидери под 30 годишна възраст

3
Снимка: Личен архив
Той е на 28 години, амбициозен е и обича България. Доказва го изборът, който прави - да се върне в родината си и да се отдаде на своята кауза - българското образование, пред добрата заплата, спокоен и уреден европейски живот и научна кариера.

Дарин Маджаров е момчето, което стои зад създаването на сайта Уча.се. Той е автор на над 550 видео урока по Математика, Физика, Химия, Биология, Английски език и други предмети, които може да намерите напълно безплатно на сайта.
Целта му е да превърне Уча.се във виртуалната среда, на която учениците от това и бъдещите поколения се вдъхновяват, учат и се подготвят за училище.
Неговият личен образователен път минава през медал за отличен успех на Априловска гимназия през 2006 г. След това завършва електроника и компютърни науки в Jacobs University (Якобс Университет) в Бремен, Германия. През 2011 г. учи докторантура в областта на възобновяеми източници на енергия и електрически коли в KU Leuven (Католически университет, Льовен), Белгия. И тогава се заражда идеята за „Уча.се“ и изборът да се върне в България. Отличен е в класацията на Форбс за 30 лидери под 30 годишна възраст.
Дарин обича родината си и винаги е мечтал да работи за нея и да помогне с каквото може. Той твърдо вярва, че България е хубаво място за бизнес с чудесна природа и интересен живот!
Какво му дава основание да смята така и каква е неговата история, разказана с лични думи и емоции - чуйте в предаването „Кой, кой е“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия