Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В НДК тази вечер е концертът-конкурс за поп и рок музика „Sofia 2015”

Фестивалът е трамплин за музиканти и същевременно ни призовава "Да бъдем по-добри"

Международния фестивал за поп и рок музика „Sofia 2015” ще се проведе тази вечер от 19 часа в зала 1 на НДК. Тази година участие ще вземат Петя Буюклиева, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Георги Станчев, група „PIF”, Вели Чаушев и Йоана Величкова, група „Huss-band”, група „Блек Роуз“, Джина Иванова и Искрен Пецов, Васил Чергов, група LOUD, Денислав Новев, Лина Никол, Ния и група „Синдикатът“ - Георги Станчев /Диана Експрес/, Дичо /Д2/, Христо Ламбрев /Сигнал/, Пейо Пеев / Спринт/, Васил Стоев /Импулс/, Константин Белчев, Галя Георгиева, Лъчезар Кацарски и други български изпълнители.
Заедно с изпълнителите водещият Красимир Аврамов ще ни отведе на незабравима "Разходка из София". Това е и мотото тази година на фестивала, който има и конкурсен характер.

Съорганизатор е Столичната община, като и тази година „Sofia 2015” ще подкрепи Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри“ за изграждане на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в състояние на будна кома.  

По традиция Песента на публиката се избира от зрителите, слушателите и публиката в залата, като песента фаворит може да бъде подкрепена на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS и номера на избраната песен. Събраните средства също ще отидат в полза на Националната благотворителна кампания.

Фестивалът е се провежда за пета година и част от календара на културните събития на Столичната община.
На финала са стигнали 14 песни. 
За пръв път получихме толкова много предложения - 78 песни
- не скри радостта си пред Радио София Кристина Владимирова от организаторите. - Участват млади и утвърдени изпълнители, изборът на журито беше много труден.

Челната тройка победители ще бъде определена още тази вечер от оценките на журито, а гласуването с SMS-и ще продължи до излъчването на концерта по БНТ. Тогава ще бъде ясен и изпълнителят и песента фаворити на публиката.

Чуйте повече от Кристина Владимирова и един от финалистите - Денислав Новев, с които разговаря Лили Големинова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна