Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Литекс", "Дунав" и "Локомотив" (ГО) се класираха на осминафиналите за купата на България

купа на България
Снимка: Архив

Отборите на "Литекс" (Ловеч), "Дунав" (Русе) и "Локомотив" (Горна Оряховица) се класираха на осминафиналите в турнира за купата на България по футбол, след като стигнаха до лесни победи. "Дунав" и "Локомотив" се наложиха съответно с 4:0 над "Ботев" (Гълъбово) и с 3:0 над "Черноморец" (Балчик), докато "Литекс" пък стигна до три гола през втората част за успех с 3:0 като гост над "Локомотив" (Мездра).
 
"Литекс" доминираше изцяло на терена, но подмладеният състав на Лауренциу Регекампф не успя да създаде чисти голови положения през първата част. Това все пак се промени през второто полувреме, след като Бьорн Йонсен се разписа в 52-та минута с красиво попадение от далечно разстояние за 1:0 в полза на ловчанлиите. Тонислав Йорданов, автор и на двата гола за България на европейското първенство за юноши до 17 години, покачи на 2:0 в 78-та минута, а Виана се разписа за крайното 3:0 седем минути преди края на срещата.

"Дунав" беше по-добрия отбор на мача в Русе срещу "Ботев", като още в 10-тата минута домакините отбелязаха с гол на Мирослав Будинов. Две минути по-късно Светослав Читаков отбеляза и второто попадение за русенския тим. Третият гол за "Дунав" падна в 30-тата минута, а негов автор бе Юлиан Ненов. Така на почивката футболистите на Веселин Великов водеха с 3:0. През второто полувреме "Дунав" продължи да доминира на терена, като не закъсня и четвъртият гол - на Мартин Ковачев в 64-тата минута. До края на мача русенският тим изпусна още няколко положения, като срещата завърши при резултат 4:0.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени