Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват сезона за групов лов на дива свиня и на дребен дивеч в България

На 3 октомври се открива ловният сезон за дребен дивеч и групов лов на дива свиня. Над 130 000 са ловците в България, а през последните години няма ловен сезон без жертви, отчитат от Националното сдружение на ловците и риболовците, макар най-важното да е правилата да се спазват.

Дори и стари ловци си позволяват да не спазват писаните и неписаните правила по време на групов лов, заяви главният секретар на Националното сдружение на ловците Васил Василев.

Това е причината за тази година жертвите на лова да са вече три, като две от тях при бракониерски лов, поясни още Василев и сподели за. другия голям проблем на коректните ловци:

99%  от случаите на бракониерство биват прекратявани от прокуратурата поради ниска обществена опасност и практически всички извършители на бракониерски прояви живеят с едно чувство, изградено в годините, на безнаказаност. Те наистина вършат всякакви безобразия.

Според главния секретар на Националното сдружение на ловците, броят на жените ловци в Европа броят на жените нараства:

Това е много интересна тенденция в европейски мащаб и наистина дамите в България също не правят изключение от своите европейски колежки.

Ловците ще излязат в гората с традиционното “Наслука“, а горските инспектори ще бъдат там, за да следят за спазването на правилата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени