Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ливърпул" освободи Брендън Роджърс

Брендън Роджърс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Английският футболен клуб "Ливърпул" се раздели с мениджъра си Брендън Роджърс часове след равенството 1:1 с "Евертън" в градското дерби. От клуба обявиха, че решението има незабавен ефект и Роджърс вече не е начело на отбора, като го оставя на 10-о място във Висшата лига на 6 точки от първото място.

Въпреки че това беше трудно решение, ние сме на мнение че то ни дава много по-добри опции за бъдещи успехи на терена. Търсенето на нов мениджър вече е в ход и ние се надяваме да вземем правилното решение в най-близко време, се казва в официалното становище на "Ливърпул", публикувано на страницата им в интернет.

Карло Анчелоти, Франк де Бур и Юрген Клоп бяха най-много коментирани в последните седмици за този пост, а дните още тогава на Роджърс изглеждаха преброени. Единствено победа днес го оставяше на поста след неубедителния старт на сезона и лошата игра. Роджърс пое отбора през юни 2012-а година и изведе червените на 2-ро място през сезон 2013/2014, когато три кръга преди края те бяха в битката за титлата, но в крайна сметка шампион стана "Манчестър Сити".

Северноирландецът е бил информиран за решението на клубното ръководство от изпълнителния директор Йън Ейре в часовете след края на срещата с "Евертън". Собствениците на клуба от "Финуей Спортс Груп", включваща мажоритарния собственик Джон Хенри, президентът Том Уорнър и Майк Гордън, пък официално изразиха благодарността си към работата на Роджърс и му пожелаха успехи в кариерата по-нататък.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени