Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

К. Георгиева: Важно е като европейци да се съберем и посрещнем заедно драматичните предизвикателства

Над 143 милиарда евро да похарчи Европейският съюз се споразумяха Европейската комисия, Европейският съвет и Европейският парламент догодина

Кристалина Георгиева
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новината за кървавите атентати във Франция завари еврокомисаря Кристалина Георгиева в Брюксел, където беше постигнат договорът между институциите за бюджета на Европейския съюз за догодина.

Искам да изкажа дълбоките си съболезнования на целия френски народ. Ние сме с вас! -  беше първата реакция на Георгиева,която тя изрази на английски език:
 
Ако е имало ден, в който трите институции да работят като една, то той е днес. Успяхме да постигнем единство по въпрос, който в сравнение с шока, който е сега в Париж и по света, изглежда незначителен,  но всъщност това е важно.

Важно е като европейци да се съберем и заедно да посрещнем толкова драматичните и сериозни предизвикателства. Този бюджет ще подсили възможностите ни да се справим с бежанската криза през следващата година,
допълни еврокомисарят.

Европейската комисия, Европейският съвет и Европейският парламент се споразумяха съюзът догодина на похарчи над 143 милиарда евро, като 2 милиарда от тях ще бъдат за мерки, свързани с миграцията.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени