Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милена Вельова желае да създава градска мода, която да среща по улиците на Париж и София

2
Снимка: www.milenaveliova.com

В „Кой кой е“ гостува дизайнерката Милена Вельова, която облича с уникалните си дрехи родния елит. Тя е една от петте български дизайнерки, които бяха поканени да изложат колекциите си на най-големия и престижен моден форум в света Who’s next в Париж – в изложбен център „Порт дьо Версай“.

Завършила е “Техника и технология на текстила и облеклото” в Технически университет София, магистър Моделиер-конструктор е, като е специализира компютърен дизайн в Рощок, Германия.

Стилистката е изключително креативна жена – обича да рисува, да експериментира, като понякога прави рокли само с гънки, увивания, прихващания, които изглеждат неимоверно оригинални и трудоемки. Нейна рокля видяхме на Евровизията, облечена от Марияна Попова, в шармантните й тоалети са облечени светски персони като Нина Николина, Слави Трифонов.

Моделите й са свежи, цветни и различни, като истинска симфония на красотата. И това е така, защото музиката е неразделна част от живота на дизайнерката – не само, защото е сестра на известния перкусионист и музикант Калин Вельов. Но и защото Милена не може да твори без музиката да звучи в студиото й – песните й дават енергия, провокират творческата й емоционалност.

Всичко може да вдъхнови дизайнерката Милена Вельова - картина, материя, музика ,филм, образ, състояние. Тя е жена с голямо сърце, която облича родните звезди и винаги е готова за благотворителност

Милена Вельова е носителка на отличието Vip Life Style Awards за 2015.г. за тоалетите уникати, които създава, за бутиковите серии на мъжки и дамски облекла, сценични костюми и плетивата, които са я направили едно от лицата на българската съвременна мода.

Приятно слушане!

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна