Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правосъдният министър не очаква поредните показни убийства да се отразят в тона на доклада на ЕК

| обновено на 11.01.16 в 15:26
Екатерина Захариева
Снимка: БГНЕС

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева коментира пред журналисти днес актуалната криминална обстановка в страната в навечерието на поредния доклад на Европейската комисия. Тя не се съгласи с коментарите, че последните две показни убийства са опит да се създаде усещане за нестабилност на управлението. Захариева разграничи убийството на т. нар. "ликвидатор на ВИС-2" и на собственика на "Агресия", като по повод на второто каза, че било доста смущаващо, защото ставало дума за убийство на човек с бял бизнес и добра репутация:

Опитва се да се направи за нестабилност в държавата, но нека да видим органите, докъде ще стигнат в разследването. Имаше съмнения, че не вярват в институциите и това е самоуправство. Не мисля, че по отношение на първия казус е това, по-скоро е наистина поръчково убийство и разчистване на някакви сметки. Нека да видим. По отношение на второто убийство всички са изненадани. Знаете, че човекът е с бял бизнес, почтен, уважаван от всички, а може да се окаже и нещо съвсем различно от това, което се очаква за поръчково убийство.

Правосъдният министър не очаква поредните показни убийства и грабежи да подменят тона за очаквания на 27-и януари доклад на ЕК.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!