Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Соня Найденова: В есемес скандала е заложен авторитетът на Висшия съдебен съвет

Соня Найденова
Снимка: БГНЕС

Нещата остават в индивидуалното поле на всеки от членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) - да направи това, което отговаря на собствените му разбирания за почтеност. Вчерашният разговор показа, че трудно всички можем да стигнем до някакво решение. Това заяви в предаването „Преди всички“ Соня Найденова от Висшия съдебен съвет след вчерашния опит за обсъждане на общи действия, с които Съветът да излезе по повод скандала с есемеса:

Ние не сме просто граждани, които ходят анонимно по улиците, ние сме публични личности, които дължат малко повече отчетност, когато покрай нашата дейност се завихрят такива интриги. 

Много въпросителни трябва да намерят отговор от нас, членовете на ВСС, заложен е нашият авторитет, подчерта Найденова:

Всеки от нас трябва да направи максималното, за да елиминира всякакви съмнения, че източникът на такова съобщение е член на ВСС. Такава комуникация, особено по време на заседание, е недопустимо да се реализира. 

Найденова определи ситуацията като поредната криза, в която Съветът се е оказал въвлечен. Тя не изключи варианта да има център на влияние, който взима решения, които ВСС само трябва да официализира.

Вчера девет от присъствалите на работното заседание на ВСС съдебни кадровици се съгласиха да бъде направена разпечатка от разговорите по мобилните им телефони от 14-и януари, денят, в който председателят на ВКС Лозан Панов получи емблематичния есемес от премиера Бойко Борисов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна