Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Настояще, планове и мечти в живота на баритона Кирил Манолов

БНР Новини
Снимка: Булфото

Младият певец Кирил Манолов печели две престижни награди от конкурси, носещи имената на двама от най-великите оперни певци на България – през 2006 година от конкурса „Гена Димитрова“ в Плевен и след това през 2009 г. златен медал и голямата награда – златният пръстен на София от конкурса за млади оперни певци „Борис Христов“. Тази голяма награда не беше връчвана от 1992 година. Веднага след това талантът му го отвежда на различни сцени по света и както казва той: Дебютирах с най-тежките баритонови роли – Набуко, Амонасро, Симоне Боканегра. Но в последните няколко години той е най-търсен за Фалстаф на Верди – пее го в Хамбург, Будапеща, Берлин, на фестивала в Равена.
Кирил Манолов е роден в София на 10 октомври 1976 г. Завършва музикалната академия в София, специализира в Милано с Адриана Стаменова и във Виена с Оливера Милякович. Сценичният му дебют е като Мазето от „Дон Жуан“ на Моцарт.
Ангажиментите, намеренията и мечтите си разкрива Кирил Манолов в интервю за предаването „Музик мания“. В края на годината той осъществи и серия студийни записи с оркестъра на БНР под диригентството на Григор Паликаров. Чуйте разговора ни, както и няколко от новите му записи.



















Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени