Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ненчев потвърди готовност за допълнителна помощ от армията за охрана на българската граница

Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Николай Ненчев потвърди готовност за допълнителна помощ от армията за охрана на българската граница, както предложи вицепремиерът Румяна Бъчварова. Той направи коментара след заседание на НАТО в Брюксел:

Разбрах за това изявление на госпожа Бъчварова. Днес разговарях с нея. Самият факт, че Алиансът, НАТО се ангажира с тази част, достатъчно красноречиво показва, че ние би следвало да проявим необходимото разбиране и да помогнем на нашите колеги от Гранична полиция и ще го направим. Имаме необходимия ресурс. Не веднъж съм казвал, че бихме могли незабавно да увеличим присъствието на хората и на техниката многократно.

Ненчев е взел сам решението за устройствени промени в Министерството на отбраната, които предизвикаха недоволството на заместник-министъра Орхан Исмаилов:

Беше решение, което взех на своя глава и на своя отговорност. Считам, че това е важна крачка напред, която ще реши голяма част от проблемите, които стояха пред тази дирекция. Ние имаме много сериозни проблеми със складова база, със съоръжения, които са с отпаднала необходимост, които трябва да бъдат премахнати.Касае се за милиони левове, които плащаме в края на всяка година, заради това, че продължаваме под една или друга форма да поддържаме сгради, които са с отпаднала необходимост за министерството. От друга страна са изключително опасни за хората.

Преди ден пред "Хоризонт" лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов, който е коалиционен партньор в Реформаторския блок заяви, че заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов е на път да подаде оставка.


 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна