Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият в "Левски" подписа за 3 години, шефовете доволни от селекцията

Новото попълнение на "Левски" Бабтунде Адениджи подписа договор за 3 години
Снимка: БГНЕС

Нигерицът Бабатунде Адениджи подписа 3-годишен договор с "Левски", съобщиха от футболния клуб. 20-годишният нападател сложи своя подпис под контракта в офисите на "сините", с което приключи неговият трансфер от нигерийския "Съншайн Старс".

Адениджи, който вкара 16 гола в първенството на Нигерия през изминалата кампания, има два мача за националния тим на родината си през януари в Руанда на шампионата на Африканските нации, в който се включват национални отбори, съставени от футболисти, играещи само в местните първенства.

Адениджи е седмият футболист, който "Левски" привлече през зимата. Договори със "сините" подписаха още Сърджан Лукин, Александър Александров, Мехди Бурабия, Джъстин Менголо, Франсис Нар и Венцислав Христов.

Новото попълнение Адениджи изрази своето удовлетворение след трансфера си, като даде кратко интервю за официалния канал на "сините":

Изключително съм щастлив и се вълнувам от факта, че съм в "Левски". Чувствам се добре и се надявам да помогна на отбора. Това е моята цел, искам да играя добър футбол и да допринеса за крайния успех на отбора. Наистина се почувствах добре, когато видях моите нови съотборници и говорих с някои от тях, каза той.Левски ще подкрепи кампанията "Левски в училище" с над 34 хиляди лева, които бяха събрани по време на благотворителен търг. Продадени бяха купи и реплики на трофеи, спечелени от отбора в миналото, а освен това част от привържениците се сдобиха и с фланелки с автографи на футболистите. Организаторите се надяваха да съберат 22 хиляди лева, но привържениците надминаха очакванията им. Спортния директор Георги Иванов коментира завършилата селекция и последното попълнение - нигериеца Бабатунде Адениджи, както и шансовете на Левски за титлата.

"Левски" ще подкрепи кампанията "Левски в училище" с над 34 хиляди лева, които бяха събрани по време на благотворителен търг. Продадени бяха купи и реплики на трофеи, спечелени от отбора в миналото, а освен това част от привържениците се сдобиха и с фланелки с автографи на футболистите. Организаторите се надяваха да съберат 22 хиляди лева, но привържениците надминаха очакванията им.

Спортния директор Георги Иванов коментира при представянето на отбора завършилата селекция и последното попълнение - нигериеца Бабатунде Адениджи, както и шансовете на "Левски" за титлата:


Доволен от привлечените футболисти е и старши треньорът на тима Стойчо Стоев:


В петък, 19-ти февруари, футболен клуб "Левски" ще отбележи 143 години от обесването на Апостола на българската свобода Васил Левски. По традиция и тази година ръководството, футболистите, треньорите и служителите на футболния клуб заедно с Националния клуб на привържениците ще поднесе цветя и венци патрона на тима. Това ще стане в 14 часа на паметника на Апостола в София. Преди това - в 12 и 30, ще има сборен пункт пред клуба на Националния клуб на привържениците на булевард "Тодор Александров" 23, откъдето всички присъстващи ще тръгнат точно в 13 часа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна