Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ричард Клайдерман с концерт в Русе на 7-и юли

Снимка: БГНЕС

Световноизвестният пианист Ричард Клайдерман ще изнесе концерт в русенската зала "Булстрад Арена" на 7-и юли тази година. Заедно с него на сцената ще бъдат и музикантите от Държавна опера - Русе.

Всички изисквания за роял, хотел и дори минерална вода на пианиста Ричард Клайдерман са удовлетворени и след близо година подготовка събитието бе обявено официално - концерт ще има на 7-и юли в зала "Булстрад Арена".

Програмата на концерта, която ще е с участието на Русенска филхармония, включва и някои от най-популярните хитове на Ричард Клайдерман, както и някои от най-големите композитори на 20 в. като Хачатурян, Прокофиев, Бърнстейн, както и някои произведения от композитори, които са известни със своята филмова музика, като Джон Уилямс, Енио Мориконе и Джеймс Хорнър, каза диригентът на Държавна опера-Русе Найден Тодоров и допълни, че Клайдерман ще има един единствен концерт в България, но той ще е с продължителност час и 40 минути.

Билети вече се продават на касата на Операта в Русе, а от 26 февруари ще бъдат разпространени в цялата страна на цени от 40 до 100 лева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени