Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

П. Миланов: Ако не бъде разкрита групата, ограбила инкасо автомобил, ще направи втори удар

Снимка: БГНЕС
В последните години случаите на грабежи на инкасо автомобили в България са зачестили. В страните от Европейския съюз те са в пъти повече.

Това каза за “Хоризонт“ в предаването “12+3“  Петър Миланов, заместник-председател на Националната асоциация на лицата и сдруженията, извършващи частна охранителна дейност, след вчерашния обир на инкасо автомобил на паркинга в столичен мол:

Не бъде ли разкрита групата, те ще направят втори удар. Въпрос на време е. Този случай е доста по-различен от предходния случай в Бургас отпреди няколко седмици. Става въпрос за изключително сериозен професионализъм и изключително добра подготовка, наглост и хладнокръвие на престъпниците. Тук говорим за сериозно подготвено престъпление, с добро въоръжение и логистика. Мисля си, че тази група няма да спре с това, което са свършили вчера. Относно това, което видях и прочетох в медиите, че са свършили колегите, мисля, че те са действали изцяло според процедурите и правилата и това, което е регламентирано за нашата дейност в наредбата на МВР. На първо място, тяхната грижа е била да запазят живота на хората както на случайните лица, така и на охранители. Колегите са действали изключително добре и професионално.

За последните 3 години случаите на грабежи на инкасо автомобили са 4, каза Миланов

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна