Eмисия новини
от 03.00 часа

Интелектуалци призоваха активните хора да се обединят срещу мафията

Активните хора трябва да накарат институциите да направят реформи, за да се отнеме от мафията контрола върху държавата и обществото. За това призоваха четирима професори, които представиха днес Манифест за Републиката.

Интелектуалците целят да помогнат за създаването на връзка между гражданите, на които не им е все едно в каква страна живеят и които заедно могат да постигнат разграждането на модела "Кой".

Политолозите
Антоний Тодоров и Евгений Дайнов:
- Идеята ни е в нашия общ политически живот да направим така, че общата рамка да стимулира, ентусиазира и подпомага хората да постъпват добре въпреки техните различия.

- Завършвам с цитат от Аристотел: "От прекалено еднакви хора и държава не може да се получава".


Проф. Огнян Минчев призова за силен граждански натиск върху структурите на властта да извършат това, което е дължимо спрямо българската нация:

Днес ние живеем в една епоха на завръщаща се геополитика, на конфликт на всяка цена, в която, ако не подредим държавата си, можем да станем жертва. Това придава на нашия апел и елемент на спешност.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.