Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Стоев: "Левски" може да играе с двама нападатели срещу "Пирин"

Стойчо Стоев очаква труден мач срещу "Пирин" заради напрежението върху играчите
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на "Левски" Стойчо Стоев все още не е наясно на кои от контузените футболисти ще може да разчита за домакинството на "Пирин" в неделя. Двубоят със сигурност пропускат централният защитник Александър Александров и полузащитникът Борислав Цонев, а под въпрос са Мехди Бурабия, Джъстин Менголо, Георги Костадинов и Радослав Цонев



Който е здрав от контузените, ще играе в неделя. Нищо не мога да кажа сега, за да не излъжа. Има още два дни, в които евентуално тези, които имаха проблеми, които не са сериозни, могат да ги излекуват. В тези два дни ще преценя реално кои са готови почти максимално да играят в мача. Най-вероятно Сашо Александров няма да играе. Веднага след мача с "Локомотив" Пловдив се оплака от болки и се оказа, че има мускулен проблем. Боби Цонев започнах през тази седмица да го включвам в игровите упражнения, но му е рано още. В него вътрешно все още има някакъв страх. Не бързаме, за да не стане проблем, заяви Стоев.

Наставникът намекна, че може да направи промени в кондиционната подготовка за редуциране на травмите в състава.

Възможно е да опитаме система с двама нападатели. През седмицата отработвахме четири различни тактически схеми. Според това кои ще могат да вземат участие, ще реша каква система ще бъде най-удачно да използваме в неделя, обясни Стоев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна