Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светослав Малинов: Не очаквам промяна в курса на ДСБ

Светослав Малинов
Снимка: БГНЕС

Очаквам партията в огромно мнозинство, почти единодушно да одобри, че излизането в опозиция е правилното решение и това е правилният път. Това обясни през „Хоризонт“ евродепутатът Светослав Малинов в блиц-коментар за провеждащото се национално събрание на ДСБ. Той подчерта, че форумът е редовен, посветен е на анализа на местните избори, на промени в устава, включва политическа дискусия и не самият той не вижда основания за сътресения и драматични решения, с каквито очаквания се следи събитието. Сега е моментът да видим колко хора смятат, че решението ни за излизане в опозиция е правилно, изтъкна Малинов и прогнозира, че промяна в курса на партията няма да има:

Въпросът за излизането в опозиция въобще не стои пред ДСБ. Ние оставаме в опозиция. И трябва да е ясно на всеки, че бъдещи промени и нюанси в тази позиция, връщане назад са абсолютно невъзможни. Дебатът за оставането в РБ сега започва и мисля, че днес решение по тази тема няма да има.

Здравният министър Москов официално загуби подкрепата на ДСБ, независимо, че го подкрепихме на вота на недоверие, каза Малинов, запитан за знаковото и важно отношение на ДСБ към здравния министър.

Цялото блиц-интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна