Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутати от БСП се обявиха срещу новите промени в Закона за МВР

Снимка: БГНЕС

БСП се обяви срещу новите промени в Закона за МВР. Атанас Мерджанов призова за оттеглянето на промените с аргумента - спокойствие на служителите: 

Трябва да престанат във всяко едно ведомство всякакви безразборни хрумвания и законодателни инициативи. В тази ситуация, в която се намира светът, Европа, България, е крайно неуместно ние да гледаме новите промени в Закона за МВР, които само настройват и всяват допълнително несигурност в служителите, полицаите. Ето защо ние ще настояваме за отменянето и отлагането на гледането на промените в закона за МВР.

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов се съгласи с БСП, че има възможност за отлагане на някои от предложенията в Закона за МВР. Следващата седмица промените ще влязат за обсъждане в ресорната комисия:

В момента единственото, към което трябва да се стремим, е да намаляваме всякакво възможно напрежение в сектора за сигурност. За това трябва много внимателно да се подхожда към всякакви промени, които биха могли да доведат до демотивация и до протести от страна на полицейските служители. Имахме съответните резерви по част от направените предложения и нека да го оставим това за дискусия във Вътрешната комисия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени