Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Низамов - Перата пуснат под домашен арест

Петър Низамов - Перата
Снимка: 24 часа

Петър Низамов - Перата беше пуснат под домашен арест. Това реши Районният съд в Малко Търново. Той е обвинен за незаконно задържане на трима афганистанци.
Низамов беше посрещнат в Малко Търново от 20-ина свои поддръжници, дошли да го подкрепят, които скандираха: "Перата - герой". Пред съда адвокатът му подчерта, че задържаните афганистанци също са били престъпници и минали нелегално границата. Мачетето, което носел Перата, било да чисти клони и лиани, а свинските опашки за респект. Бургазлията заяви, че не се признава за виновен за такова престъпление. Магистратите го пуснаха под домашен арест с мотива, че няма опасност да се укрие. Не се очаква прокуратурата да протестира, но адвокатите ще поискат мярка "подписка". На излизане от съдебната зала Низамов перефразира Вапцаров:
Ние винаги ще бъдем с теб, народе мой, защото те обичаме
В Бургас апелативният прокурор Любомир Петров уточни, че и на тримата афганистанци също ще бъде повдигнато обвинение за нелегално минаване на границата. Добави, че е разпознат и втори от групата на Низамов от десетина души. 
Той ще бъде свидетел само по делото. Доколкото ни е известно, само 3-4 от тази група са осъществявали тия насилствани действия - връзване, бой и претърсване. Но, тея хора не искат да се афишират кои са, иначе бяха много така активни да се снимат и да пускат в Ютуб. После отказаха да дават обяснение.
Очаква се Петър Низамов да обжалва мярката си пред Окръжния съд.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени