Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 млн. лева загуби за българските туроператори, ако бъде блокирана границата с Гърция

Снимка: БГНЕС

100 млн. лева ще изгубят българските туроператори, ако превозвачите блокират българско-гръцката граница по време на предстоящите празници, съобщи Байко Байков от Асоциацията на Българските туроператори и туристически агенции. Вече има анулирани резервации от чужди групи заради анонса за затваряне на границата. Туроператорите призоваха транспортните фирми да се откажат от блокадата, в противен случай - държавата да се намеси, за да защити гражданите, които искат да пътуват за Великден и Гергьовден.

Въпреки, че туроператорите подкрепят справедливото недоволство на българските превозвачи, те определиха отговора им, сега да затворят границите, като беззаконие. Галин Георгиев от туроператорите:

Всичко е предплатено. Остана една седмица до пътуването на хората. Ако те блокират наистина границата, нашите хора отново няма да могат да отидат там. Дали организирани туристи, дали индивидуални туристи, те ще загубят парите си.

Освен предполагаемите загуби за туроператорите, не може да се изчислят щетите за хората, които сами организират пътуванията си.

От страна на български туроператори няма анулирани групи, няма откази от страна на туристи, единствено има намаление на записванията по тези, все още останали места, които са обявени за празниците. Има анулирани групи на гръцки туроператори към България, заяви Байко Байков.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна