Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Стоев ще води "Левски" срещу "Пирин"

Снимка: БГНЕС

Стойчо Стоев ще води за последно "Левски" в предстоящото гостуване от "А" футболна група на "Пирин" в Благоевград в неделя. Стоев се разделя със "сините" по взаимно съгласие след 18 месеца работа на "Герена", след като УС на клуба взе решение на свое заседание преди два дни специалистът да бъде освободен.

Спортният директор Георги Иванов благодари на Стоев за свършената работа и заяви, че новият наставник на "Левски" ще бъде чужденец, а в щаба му ще има двама българи.



Искам да благодаря на Стойчо Стоев за свършената работа. Той оставя "Левски" в едно добро положение, върху което може да се гради. "Левски" в момента е стабилен и показва мога да кажа една добра игра, но треньорската професия е такава. Стойчо Стоев може да бъде горд от работата си в "Левски". Направи добра основа, която новият треньор да развие, заяви Иванов.

Стойчо Стоев ще води за последен път отбора срещу "Пирин". Преговаряме с треньор, който е чужденец. В понеделник ще бъде ясно. Не е коректно сега да коментирам име, защото все още не са уточнени параметрите и дали той ще ги приеме, допълни той.

Стоев заяви, че на "Герена" оставя много приятели и ще продължи да следи изявите на отбора. В професионалния живот на един треньор идва момент, в който трябва да се раздели с даден клуб. Малко ми е тъжно. За 1,5 година имах не малко хубави моменти, ползотворен период, в който изпитах за себе си доста положителни емоции. Радвам се, че работих в този клуб. Приеха ме добре, свикнах с хората, с екипа, с ръководството. Един отбор, който беше на седмо място с хиляди перипетии, с редуциране на бюджет, с много млади състезатели, мисля, че се стабилизира и заслужено ще играе в европейските турнири, каза Стоев.


Това е решение на ръководството и аз го приемам. Не съм човек, който ще се сърди и ще е недоволен от това, което се е случило. Целта лятото беше отборът да направи всичко възможно да влезе в европейските клубни турнири. Целта е изпълнена. Аз не мога и не искам да коментирам решението на ръководството. Не се чувствам обиден, но съм сигурност съм малко разочарован от ситуацията, няма как, но не и обиден..., допълни той.

Стоев предположи, че мотивите за решението на УС на клуба са изказванията му, че "Левски" е далеч от "Лудогорец", както и сравнението на "сините" с Райо Валекано, което според него, е интерпретирано погрешно.

Предполагам, че на ръководството не им се харесва играта на отбора, макар че аз имам по-друго виждане специално по този въпрос. Аз си спомням началните стъпки, след това лятото, когато отборът не играеше добре, както сега - открит футбол, висока хареса, старае се да си подава топката...Знам, че трябва не само игрови стил, но и нужните трофеи, но за съжаление не се получи. Винаги ще ми тежи като воденичен камък изпуснатата купа през миналата година. Като игрова визия, обаче, смятам, че отборът е добре, каза Стоев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна