Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Н. Димов: Трябва да идентифицираме новите мутации на социализма и да ги премахнем

Възстановена е българската секция на Световната лига за свобода и демокрация

Снимка: БГНЕС

Възстановиха българската секция на Световната лига за свобода и демокрация (СЛСД). Неин председател е д-р Нено Димов. Връзката между България и СЛСД датира още от 1994 г., когато бившият министър-председател – Филип Димитров, взема участие във форум на организацията в Тайпе, а година по-късно и в годишната конференция в Ню Йорк.

Ако искаме свободно и демократично бъдеще, трябва да идентифицираме точно новите мутации на социализма, а именно политическата коректност, левият мултикултурализъм и зеленият екстремизъм и да насочим усилията си към премахването им, казва Димов:

След края на Студената война комунизмът и кафявата и червената форма на социализма претърпяха провал. Кафявата форма загуби горещата Втора световна война, а червената форма на социализма загуби Студената война, но социализмът продължава с различни мутации. Докато в Централна и Източна Европа върлуваше червена форма на терор, в Западна Европа се прокрадваха други форми на ограничения на свободата, на даване на привилегии, на привилегироването на малцинства за сметка на мнозинството, които продължават до днес и всъщност ние виждаме плодовете на тази система, която се разпространяваше от Западна Европа, която също трябва да бъде преборена. Тук говоря за политическата коректност, говоря за левия мултикултурализъм, тук говоря за зеления екстремизъм. Това са съвсем текущи проблеми, които трябва да бъдат решени и те не са само в Западна Европа.

Подробностите можете да чуете от интервюто на Силвия Великова с Нено Димов в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!