Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Данъчните във Варна с масирани проверки на туристическите обекти

Снимка: ЕПА/БГНЕС
500 служители на териториалната дирекция на НАП - Варна са ангажирани с кампанията за проверки в туристическите комплекси и местата за настаняване по всяко време на денонощието. Сто данъчни ще бъдат командировани в дирекцията от страната, съобщи Милена Колева – ръководител на НАП - Варна по време на работна среща с представители на туристически бранш.

Проверките вече са започнали, но от 1 юли в курортите ще бъдат по-масирани.

Колева съобщи, че основната цел на проверките е фискалната дисциплина и предотвратяването на укриването на обороти. Наблюдението ще бъде ежедневно, ще се използват тайни клиенти, а при установени нарушения, освен санкции, ще има и запор на каси и затваряне на обекти.

Според Станислав Стоянов – собственик на хотел в "Златни пясъци", проверките от 6-7 души от различни институции може да има и обратен ефект върху дейността на коректните представители на бранша:

Не се проверява, както трябва и който трябва. Като струпа една такава бригада, да я нарека, е, тази бригада ни спъва нашето действие, спъва вътрешната организация, вниманието, което трябва да обърнем на туристите, защото в крайна сметка те са номер едно.


Директорът на НАП - Варна Милена Колева съобщи, че срещите с хотелиери и туроператори ще продължат .

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени