Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

FUNKALLERO представят две нови композиции специално за "A to JazZ"

СнимкаОт днес до 3-ти юли сърцето на София ще тупти в ритъма на "A to JazZ" – фестивалът, който ще ни срещне с някои от най-добрите американски и родни джазмени.

В продължение на три дни в Южния парк българската публика ще има възможността да чуе много качествена музика от български артисти, които ще вземат участие в шестото издание на "A to JazZ". Сред тях е и фюжън формацията FUNKALLERO, която ще излезе пред публиката в събота от 20 часа на сцената в парка зад музея „Земята и хората“.

В интервю за предаването „Хоризонт до обед“ един от основателите на FUNKALLERO Васил Спасов каза, че са подготвени много добре и обещават да зарадват всички с хубава музика. Специално за "A to JazZ" са подготвили две нови композиции.

Едната е балада и смятам да я посветя на моя приятел Васко Пармаков, сподели Васил Спасов.

Той покани всички да заповядат в събота сутринта на „Лятна естрада“  в  Борисовата градина в София от 11 часа. Васил Спасов ще е гост диригент на „БНР Матине“, с което Българското национално радио продължава традицията  да закрива сезона на съставите си с концертни изяви на открито.


Преди големите концерти довечера, с които започва A to JazZ,  директорът на фестивала Петър Димитров сподели в ефира на "Хоризонт", че всички много се вълнуват, тече последна проверка на музикалната техника:

Започваме в 16 часа с един съвсем млад проект "Имаджин бенд". Те са дебютанти на нашата сцена. След това очакваме златният проект на българския джаз The golden project. След това е първият ни специален гост - френско-полската група "Авеню", които ще ни потопят в духа на стария Париж от 40-те и 50-те години. После излиза звездната Ник Уест от новото поколение на новите фънк басисти.

Организаторите са подготвили и програма за децата.

Всичко за фестивала "A to JazZ" можете да откриете аtojazz.bg.





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна