Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весела Лечева: Няма съмнение, че БСП е водеща сила вляво

Снимка: БГНЕС


Весела Лечева от Изпълнителното бюро на БСП коментира в „12+3“ отказа си от номинация за президентските избори. В писмо до медиите тя опроверга информациите, че ще бъде номинирана в кандидатпрезидентска двойка заедно с ген. Румен Радев.

Не желая моето име да се включва в тези избори. Не съм очаквала спекулациите с моето име, те бяха изненада. Това беше и причината за писмото ми до медиите. След допитването, което посочи, че трябва да се търси широка кандидатура, сега следва втори кръг преговори с нашите партньори. Партньорите също бяха посочени от нашето допитване – АБВ и „Движение 21“. Няма съмнение, че БСП е водеща сила в лявото пространство, подчерта Лечева.

Избирателите очакват широка подкрепа срещу модела, който ни наложи ГЕРБ, като посочи Росен Плевнелиев за президент.

Имената на Калфин и Първанов не са добре подкрепени в БСП и е по-добре АБВ да излязат с други имена. Ние ще търсим кандидатура, която не е фигурант, както беше предишният президент. Ситуацията коренно се промени и има нужда от президент - балансьор и дипломат. Генерал Радев е от възможните кандидатури. Желанието на хората е да има сигурност и спокойствие в България, каза още Лечева.

Още по темата чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени