Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима пилоти от фамилията Попови на старт в рали "Сливен"

Петима пилоти от фамилията Попови на старт в рали "Сливен"
Снимка: www.rallysliven.com

37 екипажа са заявили участие в 36-о издание на рали "Сливен", което ще се проведе от 2 до 4 септември. Програмата на ралито ще включва 13 скоростни етапа. В петък е скоростният етап в центъра на града с дължина 4,56 км. Вторият ден е най-тежък и дълъг с 8 скоростни етапа, а за неделя са предвидени само 4 етапа. Цялата състезателна дължина на ралито е 185,92 км, преходите са  236 км, а общата дължина е 422,68 км. Традиционно церемониите по откриването на състезанието и награждаването на призьорите е на площад "Хаджи Димитър".

Сред участниците са лидерите във временното класиране в националния рали шампионат Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов. Заявка са подали и два чужди екипажа. Любопитно е, че ще има петима представители от автомобилната фамилия Попови, като в екипа са и младите попълнения - братята  Виторио и Марио. Сред пилотите кандидат за добро представяне е и Калин Бенчев.

В надпреварата ще стартират още Пламен Стайков и Давид Давидоне, Николай Кортелов и Наско Цонев, Михаил Симеонов и Васил Георгиев, Екатерина Стратиева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна