Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Класът на Стефан Данаилов на "Сцената" в Пловдив играе по Булгаков

Класът на проф. Стефан Данаилов от Учебния театър при НАТФИЗ,  участва в „Сцена на кръстопът“ с представлението „Ателие“ по „Зойкина квартира“ от Булгаков. Те ще играят на Голямата сцена в Пловдивския театър. Сюжетът разкрива един от най-трудните периоди за следреволюционното руско общество, когато зад кадър са се случвали човешки драми, от които оцеляват конформистите.

Малко преди генералната репетиция професорът разговаря с журналисти - като арт директор на феста, като актьор, ментор и политик.

Комплимент: Високото ниво на пловдивската публика не позволи компромиси в годините назад и днес въпреки кризите, благодарение на морала на актьорите и нуждата от духовност.

Оценка: - 20 години са много за всеки формат, призна Стефан Данаилов в отговор на въпрос не е ли време за промяна и в регламента на „Сцена на кръстопът“. Рутината е вредно нещо, но трябват и средства. Чуждите трупи, които гостуват правят жест към нас.

Послание към младите актьори: Понякога селекцията е трудна, но морълът и нивото трябва да се пазят, доказването е на сцената.

Като политик за кандидатурата на Ивайло Калфин  като кандидат за президет от АБВ  : Много ще ми е любопитно кой ще му вице- то този път" 


Снимка

В камерната зала на театъра гостува трупата на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“.  Те представят т.нар. авторски вербатим спектакъл „Оттука започва България“. Вербатим спектакълът е авторски  документален текст, построен върху интервюта с шуменци по важни за града и човека теми като родовата ни идентичност, съвременния патриотизъм и съжителството на различните етноси.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!