Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Капитанът на "Челси" Джон Тери пропуска и градското дерби с "Арсенал"

Джон Тери
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на футболния "Челси" Джон Тери ще пропусне градското дерби с "Арсенал" от Висшата лига, тъй като не е възстановен от травма на глезена, обяви мениджърът на "сините" Антонио Конте. 35-годишният ветеран, който е бил титуляр в четири мача през това първенство, се контузи по време на равенството 2:2 срещу "Суонси" по-рано през септември. Така лечението му ще бъде удължено вероятно с още 10 дни, е прогнозата на Конте.

"Джон работи доста активно тази седмица във фитнеса и с нашия физиотерапевт, но явно времето не е било достатъчно", каза Конте.

При това положение очакванията са Давид Луис да стартира като титуляр за първи път след връщането си от "Пари Сен Жермен", макар Конте да не гарантира. "Арсенал" е домакин на сблъсъка, който е в събота от 19.30 часа.

"Ние имаме трима централни защитници, така че изборът винаги трябва да бъде на лице. Това е голямо дерби между два стари съперника и е важно да изиграем добър мач. Но с Тери или без, отборът е пуснал 6 гола в първите си пет мача. Ясно е, че трябва да работим в дефанзивен план. Но когато се допусне гол, това не е само вина на защитниците", добави бившият италиански национален треньор.

Няма обаче яснота дали Сеск Фабрегас ще започне като титуляр срещу бившия си отбор, въпреки трите си мача от пейката от началото на първенството.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна