Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френската интелектуална комедия "Името" - в афиша за 60-ия сезон на Сатирата

Михаил Билалов и Ани Вълчанова в сцена от "Името" в Сатиричния театър
Снимка: satirata.bg
Зрителят ще мине през всички възможни състояния, през които е възможно да се мине - от изненада до шок, смях и сълзи.
Думите са на актьора Михаил Билалов, изпълнител на главната роля във френската пиеса "Името", с която утре - 6 октомври, Сатиричният театър ще открие 60-ия си юбилеен сезон.

Критиците определят спектакъла като брилянтна интелектуална комедия, в която авторите Матийо Делапорт и Александър дьо ла Пателиер изобретателно ни водят в лабиринтите на недоразуменията, породени от една безобидна шега. 

В българския вариант на "Името" за първи път след 24 години на сцената ще се съберат състудентите от ВИТИЗ Михаил Билалов, Николай Урумов и Ана Вълчанова. Режисьорът на постановката проф. Здравко Митков по онова време е бил асистент на техния випуск. В спектакъла участват и двама млади актьори - Богдан Казанджиев и Ирина Първанова.

Пиесата е в превод на Михаил Билалов и Снежина Здравкова. Година след премиерата си през 2010-а комедията получава шест номинации за най-престижните френски награди "Молиер", а след като е и филмирана има и няколко номинации за кинонаградите "Сезар".

За текста на пиесата, за възможността да работиш с приятели, както и за предизвикателството да играеш героиня, в която откриваш много свои черти, разказва Ана Вълчанова пред Даниела Бенишева.

Чуйте.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна