Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Том Сойер оживява на сцената на "Малък градски театър"

Любен Зидаров, илюстрации към книгите: „Островът на съкровищата” от Робърт Луис Стивънсън, 1977; „Том Сойер” от Марк Твен, 1962; „Принцът и просякът” от Марк Твен, 2015 (отляво надясно)
Снимка: СГХГ

„Малък градски театър“ представя  "Том Сойер" по Марк Твен. Драматизацията и режисурата са дело на Петринел Гочев, който сподели за предаването „12+3“ по „Хоризонт“

Истините, които говорим непрекъснато от сцената  не са ужасно много. Те са твърди познати, но непрекъснато всъщност имат нуждата да бъдат изричани отново и отново в най-различно многообразние от средства, образи, герои, платна, музика. В това представление ние говорим пак за приятелството като някаква основна и много голяма ценност в живота на човека от най-, най-, най-ранно детство. Приятелството е средата, в която трябва да преживеем този живот. То ни е важно! То е действителна ценност!

Алиса Атанасова е Том Сойер а Хъкълбери Фин е Василена Атанасова, допълни Гочев, който се надява постановката да вдъхнови младите зрители да притежават книгата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!