Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" (Мадрид) вече е лидер в испанското първенство

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Реал" (Мадрид) се изкачи начело на генералното класиране в испанското първенство по футбол, след като стигна до трудна победа с 2:1 срещу "Атлетик" (Билбао) под проливния дъжд в столицата. Европейските клубни шампиони са с актив от 21 точки, следвани от "Севиля" с 20, "Барселона" и "Виляреал" с по 19, "Атлетико" (Мадрид) с 18 и други.

Карим Бензема даде аванс на "Реал" (Мадрид) в седмата минута на срещата, когато Иско се пребори за топката в наказателното поле на баските и подаде на непокрития френски нападател. Идентичен беше обаче и изравнителният гол за "Атлетик", след като защитата на "Реал" не успя да изчисти топката в 27-ата минута, а Ераско я спечели и пусна къс пас към Сабин, който се разписа за 1:1 на "Бернабеу".

Гостите от "Билбао" изиграха много силен мач и можеха да си тръгнат поне с точка от Мадрид, но така и не стигнаха до втори гол. Вместо това, в 83-тата минута Алваро Мората засече с крак центриране на Марсело и Горка Ираисос спаси, но топката се върна в централния нападател и той вкара на добавка за крайното 2:1.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна