Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николина Христова: Акробатиката вече е част от програмата на Младежките олимпийски игри

Николина Христова: Акробатиката вече е част от програмата на Младежките олимпийски игри
Снимка: FIG

Акробатиката вече е част от програмата на Младежките олимпийски игри. Ще участваме със смесена двойка. По време на тези Игри ще се проведе нещо различно. Ще има смесени състезания. Ще има една страна с отбор по спортна гимнастика, втора държава с тим по акробатика, а трета с такъв по художествена гимнастика. Те ще направят един отбор. Ще има групи и те ще се състезават по между си. Ще стане интересно състезание, това заяви при завръщането си от конгреса на Международната федерация по гимнастика Николина Христова – генерален секретар на БФ Акробатика и допълни: Надявам се попадането ни в програмата на Младежките олимпийски игри да е добър старт, една сериозна стъпка за участието ни в големите олимпийски игри.

На конгреса в Токио постигнах много сериозен резултат и ако трябва да съм честна не го очаквах. Този цикъл аз бях член на техническата комисия по акробатика. От догодина с този нов избор пак ще съм част от тази комисия, но вече като първи вицепрезидент, сподели Христова.

Мори постигна един изключителен резултат. От 119 федерации той получи 100 гласа. Неговата амбиция е гимнастиката от трети по гледаемост спорт да стане първи. Аз вярвам, че той ще го постигне, защото е амбициозен,  завърши Николина Христова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна