Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Най-добрите да победят

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов гласува и в двата вота - изборите за президент и на националния референдум. Той се появи точно в 10 часа пред урните в училището в Банкя, където по традиция гласува:

Винаги съм считал, че по важни теми е хубаво да се пита народа, да се избягва популизмът, разбира се, да се мисли предварително, така че няма как да не гласувам за нещо, което дава пряка демокрация или да го отричам. Затова съм гласувал по начина, по който считам за правилно да отговоря на въпросите, и така съм отговорил, каза премиерът. 

Борисов коментира и новите правила на вота - задължителното гласуване и поправките в Изборния кодекс в последния момент:

Направиха се промени, защото искахме да се даде по-голяма възможност да се улеснят хората да гласуват максимум всички, които желаят да гласуват - и в чужбина, и в България. Така че тези промени не са направени за лошо и мисля, че вие, медиите, прекрасно го знаете. Така че, дай Боже, да са като всички останали, да минат мирно и тихо и най-добрите да победят.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени