Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Кадиев: Сделката с имота на МО в "Младост" беше абсолютно корупционна

Снимка: БГНЕС

Има смисъл в това да се бориш с корупцията. За нас сделката беше абсолютно корупционна. Сигналът за нея получихме от една жена – брокер на недвижими имоти. Офертата е била забутана между други на сайта на МО.

Това заяви за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ депутатът Георги Кадиев по повод подадения от него сигнал към прокуратурата, че МО планира да продаде над 11 дка. терен в столичния квартал „Младост“ със стартова цена 791 000 лв.

Името на файла е "обява.тайно.продажба.pdf". Очевидно или а някой, който е с чувство за хумор, или е някой, който е искал всъщност чрез името на файла да подскаже за какво става въпрос. Но е факт, че когато продаваш нещо 10 пъти под пазарната цена, ти го правиш тайно, защото искаш да се облагодетелстваш от това нещо. Затова казвам, че цялата процедура е напълно корупционна и очевидно направена за точно определени хора.

От партия "Нормална държава" правим разследване на предна продажба на парцел, който е до този, който е бил около 7 декара. По наша информация е купен от бивш висшестоящ кадър на СДС, чрез подставени лица, разбира се. Когато имаме някакви документи, ще ги предоставим и на главния прокурор, и на обществеността, защото единственият начин да се спират такива неща е публичност.

Кадиев уточни, че в сигнала си към прокуратурата е поискал и проверка на законността на документацията, тъй като обявената продажба е по данъчна оценка, а според закона е необходимо да се продава с три експертизи на оценители.

Човекът с умисъла, според мен, е министърът на отбраната. Няма защо да го крием. Между другото, в този списък има и доста интересен имот в Русе, също изключително атрактивен. Имот на първа линия в Бургаско пък е в друг списък. Само че и тези неща не стават без министъра на отбраната. Ако стават без негово знание, значи той тотално е изтървал конците вътре в министерството.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!