Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спектакъл по текстове на Чехов с премиера в „Зад канала“

БНР Новини

„Човекът, който искаше“ е най-новото заглавие в афиша на Малък градски театър „Зад канала“. Постановката е на проф. Маргарита Младенова, а в актьорския състав са Владимир Пенев, Светлана Янчева, Иван Петрушинов и някои от най-младите им колеги в трупата на театъра. Музиката се изпълнява на живо от Стоян Младенов.
Цяло лято се зарових отново в Чеховите текстове и темата за любовта като феномен, който може да възстанови целостта на човека и да му припомни за какво е тука. И разминаванията, любовните разминавания, които са почти „закон“, уви, почти „правило“ в Чеховите сюжети.
Кои са мостовете между „Човекът, който искаше“ и човека, който ще гледа спектакъла?
Ние всички сме хора, които не са забравили какво са искали, а имат съзнание за провала на това голямо свое желание, за провала на големия проект за живота си. Но как гледаш истината в очите, е мярката за самия тебе – това, дали можеш да погледнеш в очите истината за собствения си провал, ти дава шанс да излезеш от провала – един проблем изключително важен за нас като личности, като индивидуалности и като общност.  
Премиерните представления на „Човекът, който искаше“ са на 16 и 17 декември, а в „Артефир“ ви срещнахме с режисьорката Маргарита Младенова и с актрисата Луиза Григорова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна