Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличението на пенсиите - приоритет за Обединените патриоти в бъдещия парламент

Минималната пенсия в България трябва да стане 300 лева още в рамките на тази година - за това настояват Обединени патриоти, стана ясно на среща, организирана от ВМРО и неправителствени пенсионерски организации. Пред възрастните хора заместник-председателят на партията Искрен Веселинов и д-р Султанка Петрова, член на Изпълнителния комитет на организацията, представиха своите идеи за подобряване на жизнения стандарт на пенсионерите. Наясно сме с тежкото положение на възрастните хора, бедността вече е епидемична, увериха те.

Ние просто ударихме дъното. Не може в България през 21 век хората да умират от студ и от глад. Хвърляйки 160 лева на тези хора, ти ги караш да мизерстват, а не да живеят, изтъкна Султанка Петрова.


Патриотите са направили изчисления откъде ще дойдат необходимите средства за увеличение на пенсиите. Ако се намали корупцията, ако се намали наполовина сивата икономика, ако спре източването на социалната и здравната система, ако се пререгистрират ТЕЛК-овете, в България ще има 10 милиарда лева, с които могат да се повишат пансиите, заплатите на учителите и на здравните работници, твърди Султанка Петрова.

Патритотите са "за" ежегодно преизчисление на пенсиите, а за пансионерите над 70 години да има безплатно здравеопазване.

Идеите ни не са популистки, а изпълними. Те са залегнали в предизборната програма на Обединени патриоти. За нас въпросът за борба с бедността и увеличаване на доходите ще остане централен, увери Искрен Веселинов. Целта е да се преборим с незаслужената отблъскваща бедност, посочи той.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени