Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националното първенство по ски за журналисти е тази седмица в Пампорово

На 24, 25 и 26 февруари ще се проведе Националното първенство по ски за журналисти в туристическия комплекс "Пампорово - Мечи чал".  Тази година надпреварата се организира съвместно с Националното сдружение на ски учителите в България и ще се проведе на писта „Стената“ над Студенец. Представителите на медиите ще се състезават за индивидуални титли в гигантския слалом, след което ще има отборна щафета на паралелен слалом, заедно със ски учителите и деца от местните ски клубове. Последният срок за записване на желаещите да участват е 21 февруари 2017 г..

Отборна щафета по трасе на паралелен слалом е уникална дисциплина, която присъства в програмата на световните първенства на ски учителите, каза Петър Янков, председател на Сдружение „Българско ски училище“. Сдружението е национална професионална организация, член на "Интерски интернешънъл" от 1959 г., с основна дейност обучение на учители по снежни спортове и поддържане на актуални учебни програми.

Тазгодишната надпревара ще е своеобразна "генерална репетиция" за Световно първенство по ски за журналисти през 2018 г., на което домакин отново ще бъде комплексът "Пампорово - Мечи чал". Срещата се организира от Международния ски клуб на журналистите. Курортът ще посрещне повече от 200 журналисти от над 30 държави – професионалисти в различни медийни области, обединени от интереса и ентусиазма си към ски спорта и планините. Това е трето домакинство за България на престижния турнир след 2006 и 1985 година.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна