Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пак е време за „Искри“

| обновено на 26.04.17 в 12:45 БНР Новини

Програма „Христо Ботев“ обяви началото на 34-тото издание на Националния конкурс за детско литературно творчество „Искри“ 2017.
Всяка година през него преминават творби на над 300 деца, не само от България, а и на българчета, живеещи извън пределите на страната (Молдова, Украйна, Бесарабия, Западните покрайнини, Германия, Австрия, САЩ).
Конкурсът не задава определена тема и дава пълна свобода на участниците в него. Допускат се всички възможни жанрове, в които творят децата – от стиховете, приказките и гатанките до новели, повести, пътеписи и пиеси.
Всяка година в средата на месец юни наградените деца са наши гости. В директно предаване по програма „Христо Ботев” даваме възможност и на слушателите да опознаят по-добре наградените деца, а творбите им да получат своята премиера в национален ефир. Те звучат в изпълнение на известни наши актьори, пред публика.

И така, ако сте до 16 години и обичате да пишете, изпратете ни вашите три най-добри произведения, заедно с пълните ви данни и телефон за връзка, на адрес:

Българско национално радио
София 1040, бул. „Драган Цанков“ № 4, за конкурса „Искри“

или на имейл iskri@bnr.bg.

Крайният срок е 30 април 2017 г.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна