Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Близнаков: Болница "Света Анна" не само няма дългове, но е на печалба

| обновено на 22.02.17 в 14:12
Снимка: БГНЕС


Болница "Света Анна" не само няма дългове, но е на печалба. Това каза пред "Хоризонт" нейният директор д-р Славчо Близнаков.

Според служебния министър на здравеопазването Илко Семерджиев здравното заведение има дълг от 14, 3 млн.лв. По този повод Близнаков заяви:

Болницата е в едно стабилно финансово положение и няма нито един лев просрочено задължение. Тя завършва годината с положителен финансов резултат от 105 000 лева след плащане на данъци. Тези 14 милиона, които посочва министър Семерджиев, стоят на първо място над 3 милиона капиталови субсидии, които са дадени на болницата от министерството през 2014-та, 2015-та и 2016-та година. Това са извършени ремонти и закупена техника, която преди да бъде вкарана в капитала на дружеството, няма как да се отпише от тази графа на счетоводните документи. В момента, в който ги отчетем и влязат в капитала на дружеството, те изчезват. Има още 3 милиона и 300 000 за техника, която е закупена миналата година. Имаме и милион и 700 000 револвиращ инвестиционен фонд,  твърди директорът на болница "Св. Анна" д-р Славчо Близнаков.

Министерство на здравеопазването е поискало в срок от 90 дни да се свика Извънредно общо събрание на акционерите, за да се изработи Програма за устойчиво развитие. В тези рамки здравният министър може да смени борда и директора на болницата без мотиви.

От два дни тече проверка на дейността на болницата и от страна на  Инспектората на здравно министерство.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна