Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дарителска кампания за събиране на средства за закупуването на китара за Радослав Славчев

Да отнемеш на музикант инструмента е като да му счупиш ръцете и да го лишиш от най-ценното му - възможността да се изразява. Това пишат в специално посвещение приятелите на бас китариста Радослав Славчев-Ривърмен, който наскоро премина през изключително труден период, след като след кражба преди месец в дома му, остана без най-ценното си - китарата.

За да може отново да свири, хората, които са най-близко до него, решават да организират дарителска кампания, за да съберат средства за закупуването на нов музикален инструмент.

Дарителската сметка вече е открита и всеки може да помогне макар и с минимална сума. 

Радослав Славчев е виртуозен басист със силно изразено индивидуално оригинално звучене. Участва в много проекти - Фънкалеро, свири с Мирослав Иванов, а тази събота излиза на сцена заедно с Белослава. Скоро предстои представянето на негов авторски проект.

В интервю за предаването "Хоризонт до обед" той каза:

Китарата, която ми отнеха, е направена от Гералд Мърло, един човек, който прави ръчно изработени китари, които са много скъпи. Той се намира в Германия. На мен все още ми е много тъжно за това, което стана, защото този инструмент е като част от мен и съм свикнал с този звук. Предполагам, че всеки музикант знае какво е да имаш личен инструмент и да си свикнал с неговия звук.

Аз знам колко много хора обичат Ради, защото той е страхотен човек и знам какъв музикант е, сподели неговият приятел и инициатор на кампанията Явор Велчев-Яви, музикант, познат от група "Каффе", сега определян като сензацията на "Гласът на България":

Според мен той е най-талантливият басист в България, а и не само според мен, а и според много други хора. Аз му се възхищавам много и съм му голям фен.


Сметката е: BG73FINV91501316964611. Основание: дарение за нова китара.

Цялото интервю с Радослав Славчев и Явор Велчев-Яви можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна