Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Производители и занаятчии представят продуктите си в "От любов към българското"

Снимка: БГНЕС

Националното изложение „От любов към българското“ се провежда за първи път у нас и прави прощъпулника си от Горна Оряховица, за да премине през Свищов, Шумен, Варна, Габрово, Велико Търново, Казанлък, Стара Загора, София и да завърши в началото на юни в Пловдив. 13 производители и занаятчии предлагат продукцията си с марката „БГ“.

Стоян Венев, организатор на изложението, заяви, че всяко нещо, произведено в България, може да намери място в него: 

Всеки с българско съзнание трябва да предпочете малкото магазинче в квартала пред голямата верига, която основно пакетира в България, а не произвежда. Доста големи производители в България също намират място в тези вериги, но основно качествените продукти са извън тях.

В по-малките градове се представят 12-13 изложители – производители на български стоки и занаятчии, а в по-големите селища своята продукция ще представят по 30 изложители. Един от тях - майсторът на хайдушката скара Георги Величков сподели: 

Имаме наша база, където правим колбасите – уникални с българско месо. Уникални. Само истински продукти от месо. Цените ни не са големи, малко по-големи са от на другите неща, но не са фрапиращи. Въпросът защо българските стоки са по-скъпи от вносните им аналози има един  отговор – качеството. Нашите неща са незаменими!

Качеството понякога е много спорно, джобът ни не винаги е много пълен, но на всички ни се иска да купуваме българското и качественото, споделят жителите на Горна Оряховица.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна