Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ и Обединените патриоти проведоха пореден кръг разговори за бъдещия кабинет

Двете страни не постигнаха съгласие за въвеждане на пълен мажоритарен вот. Пенсиите са друг момент от преговорите, по който до момента няма обща позиция, но се търси решение

| обновено на 07.04.17 в 18:41
Снимка: БГНЕС


В Народното събрание проведе среща между представители на ГЕРБ и Обединените патриоти, на която продължи обсъждането на възможностите за сформиране на коалиционен кабинет. Днес в разговорите участваха Делян Добрев, Владислав Горанов и Томислав Дончев от страна на ГЕРБ и Волен Сидеров и Красимир Каракачанов от името на Обединените патриоти. 


Патриотите имат бележки по темите "пенсии" и "мажоритарен вот". Това казаха Красимир Каракачанов и Владислав Горанов.

Този въпрос сме го приключили. Те си имат мнение, то е "за" мажоритарни избори и ние си имаме мнение и сме "против". Този въпрос ще го оставим да го реши залата, обясни Каракачанов, а Горанов допълни:
Ние не сме коментирали държави и техните модели. Ние знаем какъв беше вотът на референдума и работим върху законодателно решение, свързано с мажоритарните избори.

Обединените патриоти имат редакционни уточнения по въпроса с външната политика, посочи още Красимир Каракачанов. Но Владислав Горанов допусна, че вероятно до 19-и април ще има яснота по всички въпроси.
В момента, в който сме готови, ще получите всички отговори. Ще сме готови навреме. В края на краищата, политическият процес, който тече в момента, е за формиране на едно стабилно и успешно, устойчиво четиригодишно управление.

В сектора сигурност и битова престъпност няма разминавания. Не са коментирани и персонални назначения и министерски постове. Каракачанов не настоявал да бъде министър на отбраната.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Добромир Видев.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна