Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Кристъл Палас" разби с 3:0 "Арсенал"

Арсен Венгер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на "Кристъл Палас" разби гостуващия "Арсенал" с класиката 3:0 на своя „Селхърст Парк” в лондонския сблъсък от 32-ия кръг на английската Висша лига. „Кристъл Палас” потвърди добрата си форма, след като на 1 април излъгаха сензационно като гости лидера Челси (2:1) в друго лондонско дерби.

В 17-ата минута Андрос Таунсенд се възползва от грешка в отбраната на „Арсенал" и след асистенция на Уилфред Заха даде преднина на домакините.

След почивката Йоан Кабай (63) удвои аванса на "Кристъл Палас". Пет минути след това резервният вратар на "Арсенал" Емилиано Мартинес сгреши фатално, фаулирайки Таунсенд за дузпа, който можеше да бъде спрян в същото време от Ектор Белерин. Сърбинът Лука Миливоевич (68-дузпа) бе точен от бялата точка и сложи край на спора.

Отборът на „Арсенал” разочарова феновете си за кой ли път този сезон и инкасираха седма загуба в последните си 12 мача във всички турнири. Футболистите на Арсен Венгер регистрираха четвърто поредно поражение като гости във Висшата лига и остават шести с 54 точки. „Кристъл Палас” вече имат 34 в актива си, оставайки на 16-ата позиция, но 6 точки от опасната зона на изпадащите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна