Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се среща между ГЕРБ и БСП, продължават разговорите за съставяне на кабинет

Снимка: БТА

Срещата между ГЕРБ и БСП се очаква да започне в 14 часа в Народното събрание. Лидерът на победилата на изборите партия Бойко Борисов покани Корнелия Нинова на среща за уточняване на приоритетите на Българското председателство на Европейския съюз, което започва на 1-ви януари. Покани били отправени към всички парламентарно представени сили.

Днес продължават и разговорите за съставяне на кабинет между ГЕРБ и Обединените патриоти, като преговорите ще са по темите сигурност и вътрешен ред.

Вчера стана ясно, че е постигнато разбирателство в секторите "Сигурност", "Енергетика", "Спорт" и "Туризъм". Все още не са водени разговори за министерски постове.

След вчерашните преговори съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов не коментира с аргумента, че все още е рано:

Няма да влезем в детайли, докато всичко не се разпише и подпише.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов изрази надежда, че още тази седмица ще могат да бъдат оповестени резултати от преговорите:

Искам да благодаря на колегите от "Обединени патриоти" за действително конструктивния разговор. Убеден съм, че в оставащите няколко дни до края на седмицата ще имаме действително резултати, които ще могат да бъдат публично оповестени.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени