Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искрен Веселинов: Обединените патриоти са готови за 4-годишен мандат

Снимка: БГНЕС

Обединените патриоти са готови за 4-годишно управление, каза в предаването "Преди всички" Искрен Веселинов – заместник-председател на ВМРО:

Като цяло нашите ангажименти към избирателя са за 4 години и в този дух ние ще направим възможности, стигна това управление да сработи и да изпълни тези намерения, за които е избрано. Ние сме предвидими, ние сме казали цената си, свързана с националната сигурност, с политиката по доходите, постигнали сме споразумение с партньорите си, така че каквото и в предишния парламент, между другото, ние сме може би една от най-предвидимите формации, която гарантира стабилността на държавата.

Според Веселинов диалогът в коалицията е добър и няма да има проблеми от участието на "Атака" в нея:

Мисля, че диалогът в нашата коалиция е доста добър, не би следвало да има някакъв проблем в тази посока.

Веселинов коментира номинацията на Явор Нотев за заместник-председател на НС:

Бяха изкоментирани няколко имена, в крайна сметка беше прието, че господин Нотев е най-подходящият. Другите кандидатури бяха оттеглени и господин Нотев стана единствена кандидатура на Обединените патриоти.

Искрен Веселинов коментира и какво очаква ВМРО от управлението:

Имаме много тези, които искаме да отстояваме, тези, свързани с патриотично образование, с неравномерното развитие на регионите, с отбраната, със сигурността. Това са наши теми отдавна и бихме могли да потърсим някаква по-значителна роля. Ние имаме изключително добре подготвен кадър в лицето на председателя на ВМРО. Той също така е добре подготвен в ресора МВР, тъй като това са двете комисии, с които винаги е бил като народен представител – за вътрешен ред и сигурност и за отбрана.

Интервюто на Силвия Великова с Искрен Веселинов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна