Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Марица" и "Левски" с победи във волейболното първенство

„Марица“
Снимка: БГНЕС

Шампионките от "Марица" (Пловдив) победиха гостуващия "Казанлък Волей" (Казанлък) с 3:0 гейма (25:19, 25:12, 25:11) след 66 минути игра в първия мач от полуфиналната серия между двата тима в женската Национална волейболна лига.

Резултатната игра на Силвана Чаушева в първия гейм наклони везните в полза на домакините и те го спечелиха с 25:19. Пак тя бе основен “виновник” за успеха и във втората част, след като допринесе с цели пет аса за крайното 25:12. В третия гейм много точки и на трите елемента започна да носи и Нася Димитрова и шампионките затвориха мача след съкрушителното 25:11.

Така Марица води с 1:0 победи в серията, която се играе до два успеха от максимум три мача. Втората среща е на 21 април, петък, от 18:00 час в казанлъшката зала "Багира".

Победа записа и женският отбор на "Левски" (София). След като в много оспорван полуфинален мач "сините" се наложиха с 3:1 гейма като гост на "Раковски" (Димитровград) в зала "Олимпиада" в Пловдив. 

Още първият гейм загатна за битката, като момичетата на старши треньора Иван Радичев показаха повече характер и се наложиха с 31:29. Това даде криле на волейболистките на "Раковски", които повеждаха в следващите геймове, но отговорът на "Левски" бе подобаващ. "Сините" успяха да спечелят всяка една от следващите части и очакват реванша в своята зала "Сиконко" по-спокойно. 

Мач №2 от серията е в зала "Сиконко" в София на 21 април от 16:00 ч. Играе се до две победи от три срещи.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна